real estate menu left
real estate menu right

Консалтинг

Издаваштво

курсна листа

Банер

Цени на Горива

Цени на горивата од 30.07.2014

Д-Е 4 (еуродизел)

67,00 ден.

Еуросупер БС-95 80,00 ден.
Еуросупер БС-98 81,50 ден.

Еуроконсалт ПЛУС
Изестување од УЈП

НАСОКИ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ГОДИШНИ ИЗВЕШТАИ ЗА ПЕРСОНАЛЕН ДАНОК НА ДОХОД
Ги информираме даночните обврзници, доколку имаат технички проблеми при поднесувањето на
годишните извештаи
ПДД-ГИ,
ПДД-ГИ/ОЗП и ПДД-ГИ/ЗПпреку системот е-Даноци, законската обврска ќе може да ја исполнат со поднесување
на истите преку е-пошта: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите .
mk и со тоа да го запазат законскиот рок. При поднесување преку е-пошта,
кон меил пораката како прилози треба да с
е прикачат сумарниот и поединечните извештаи подготвени во TXT формат со
содржина дадена во соодветните
Упатства за електронска подготовка на годишните извештаи. Истовремено, прилог кон
меил пораката треба да
биде и скенирана прва страница од извештајот, каде што се наведени општитеподатоци на
даночниот обврзник. Даночните обврзници кои имаат исплати кон најмногу 10 физички лица, наместо во TXT формат,
сумарниот и поединечните извештаи може да ги достават скенирани, како прилог кон меил пораката.
НАПОМЕНА: За секој поединечен извештај на еден даночен обврзник, потребно е да се достават поединечни

меил пораки, а во €œSubject на меил пораката да се наведе ЕДБ на даночниот обврзник и видот на извештајот.

 
Изестување од УЈП

НАСОКИ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ГОДИШНИ ИЗВЕШТАИ ЗА ПЕРСОНАЛЕН ДАНОК НА ДОХОД

Ги информираме даночните обврзници, доколку имаат технички проблеми при поднесувањето
на годишните извештаи ПДД-ГИ, ПДД-ГИ/ОЗП и ПДД-ГИ/ЗП преку системот е-Даноци,
законската обврска ќе може да ја исполнат со поднесување на истите преку е-пошта:
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
и со тоа да го запазат законскиот рок. При поднесување преку
е-пошта, кон меил пораката како прилози треба да се прикачат сумарниот и
поединечните извештаи подготвени во TXT формат со содржина дадена во
соодветните Упатства за електронска подготовка на годишните извештаи.
Истовремено, прилог кон меил пораката треба да биде и скенирана прва
страница од извештајот, каде што се наведени општите податоци на
даночниот обврзник, потпис и печат.

НАПОМЕНА: За секој поединечен извештај на еден даночен обврзник, потребно
е да се достават поединчени меил пораки, а во €œSubject на меил пораката да се
наведе ЕДБ на даночниот обврзник и видот на извештајот.


 
Известување од КИБС

Почитувани,

 

Поради констатиран технички проблем при доставувањето на даночните пријави преку

Е-даноци со нов токен издаден од КИБС ,

Ве молам да го пробате следново:

Со клик на линкот http://ca.kibs.com.mk/support/software/gtop11dotnet.dll

ќе ви се отвори прозорец ќе ви се појави опција Save.Со кликање на копчето Save ќе ви се зачува фајлот,

а потоа треба да го ископирате или на Desktop или во

некој фолдер и при потпишување кога ќе ви побара драјвер да го избере фајлот каде што сте го зачувале.


 
Податоци за плата за ЈАНУАРИ 2014година

Податоци за пресметка на плата за месец Јануари 2014-та година (ОТВОРИ.pdf).


 
Известување од УЈП
Почитувани,
Поради констатиран технички проблем при доставувањето на даночните пријави преку Е-даноци со нов токен издаден од
КИБС, доколку сте ДДВ обврзник кој има обврска ДДВ пријавата да ја достави во електронска форма,а со цел запазување
на законскиот рок за поднесување на истата(27.01.2014 година),
По обработката на пријавата, ќе Ви биде доставен повратен одговор на Вашата
електронска пошта.Ви благодариме на разбирањето.
Со почит,

 
« ПочетокПред12345678910СледноКрај »

Лист 5 од 19

Search

Банер
Банер
Банер
Банер